0 Comments

40 Metre Sepetli Vinç Kullanım Amaçları: Yüklerin hareket etmesi için kullanılan vinçler sıklıkla kullanılmaktadır. Her ağırlıktaki yük rahat bir şekilde yer değiştirilebilmektedir. Kullanım alanları geniş olsa da, 40 metre sepetli vinç genellikle demir yolu inşaatlarında kullanılır. Yapılacak iş belirlenmeli ve ona göre 40 metre sepetli vinç gönderilmelidir. Demir yolu inşaatların yanı sıra limanlarda, gemilerde ve inşaat alanlarında kullanıldığı görülmektedir. Vincin çalışması bağlam denen tekerleklerin içinde bulunan tel, kablo ve halatlar yardımına bağlıdır. Ağır bir yük çekme işlemi ile kolayca olmaktadır. Kablo sistemini vinç kolu düzenlemektedir. Çengel yardımı ile makaranın etrafında bulunan kablolar dolanmaya başlar. Kolun diğer ucuna beton veya demirin bağlanmasının nedeni yükü dengelemektir.

Kule ile birlikte vinç kolu da genel anlamda açık olmakla birlikte üçgen şeklindeki metal çerçevelerden oluşmaktadır. Vincin uç kısmında sepete benzeyen bir platform vardır. Merdivenler ile erişimin sağlanamayacağı yerlerde kullanım için uygundur. Özellikle itfaiyeciler ve nakil hizmetlerinde çalışan personeller 40 metre sepetli vinç kullanmaktadır. Enerji hattında veya sokak lambalarında oluşacak kazalarda sepetli vinçler kullanılmaktadır. Sepet vinçlerin belirli bir taşıma kapasiteleri vardır ve daha fazlasını yüklemek insan yaşamını tehdit etmektedir. İş kazalarını engellemek amacı ile sepet vinçlerin taşıyacağı yük sınırı belirlenmelidir.

İş güvenliği açısından önemli olan bu konuya dikkat edilmelidir. Vinçlerin çalışma prensibini; motordan alınmış olan ilk hareketin çarklı sepete aktarılması ile oluşturulmuştur.

40 Metre Sepetli Vinç Periyodik Bakımları

Sepetli vinçlere yapılacak olan bakımlar, kullanılma durumuna göre değişiklik göstermektedir. Yıllık bakımları yapılabildiği gibi aylık ve saatlik de bakımlar yapılabilmektedir. Sepetli vinç kullanılmadan önce güvenlik tedbirleri alındığı gibi halatların kontrolü yapılmalıdır. İkaz uyarıları, 40 metre sepetli vinç şanzuman yağı hakkında bilgi vermektedir. Sepetli vinçler, yapılacak işlerden yüksek verim elde edilmesini sağlar. İş için kullanılacak olan 40 metre sepetli vinç lisanslı olup olmadığına dikkat edilmelidir. Her projede kullanılacak olan vinç farklı olduğundan sepetli vincin proje alanları önemlidir. Sertifikalı bir vinç, güvenlik tedbirlerine gereken önemi vermektedir. Üçüncü kişiler tarafından 40 metre sepetli vinç sürekli olarak denetlenmelidir.

Sepet vinci kullanacak olan operatörün tecrübeli olmasına ve bireysel eğitimini tamamlamasına önem verilmelidir. Sepetli vinç çok yönlü özelliklere sahiptir. Yağmurlu havalarda ve çamurlu havalarda zor da olsa verimli çalışmak mümkündür. Sepetli vinçler, her kaldırmayı yapabildikleri gibi küçük düzenekli sahalarda da rahatça hareket edebilmektedir. Sepetli bir vinç üzerindeki yük ile seyahati kolayca yapabilmektedir. Zor arazi koşulları içerisinde de sepetli vinç çok rahat çalışabilmektedir. Sepetli vinçler yüksek yerlere, insanların ulaşmasının olanağı olmadığı yerlere kolayca ulaşabilmektedir.

Alanlar dar ve sıkışık olsa bile hızlı bir şekilde işlev 40 metre sepetli vinç ile görülmektedir. Direklere, yüksek yapılara rahatlıkla reklam afişleri asılabilmektedir. Bakım çalışmaları makine mühendisleri tarafından bizzat yapılmaktadır.

40 Metre Sepetli Vinç İş Sağlığı ve Güvenliği

Azami oranda sepetli vinç kullanımında iş güvenliğine ve sağlığına dikkat edilmelidir. Ağır iş makineleri kategorisinde yer alan 40 metre sepetli vinç kullanılmadan önce ve kullanıldıktan sonra gerekli tedbirler ve bakımlar yapılmalıdır. Gerekli tedbirlerin alınması, yaşanması olası olan iş kazalarının önüne geçmektedir. Bakımları yapılmayan ve gerekli tedbirleri alınmayan sepetli vinçler kullanılmamalıdır. Uygun yük kullanımı da iş sağlığı açısından önem arz eder. 10 ton ağırlık kaldırabilen 40 metre sepetli vinç büyük kolaylık sağlamaktadır. Özellikle 40 metre sepetli vinç kullanım alanları geniş bir yelpazeye sahiptir. Sepetli vinçler sayesinde insan gücü yerinde ve kararında kullanılmaktadır.

Sepetli vinçleri doğru ve düzgün orantıda kullanılması halinde işlerin tamamlanması daha erken gerçekleşir. Sepet tasarımının geniş olması aynı anda 2 kişi çalışma imkanı sağlamaktadır. Herhangi bir yüksek bina tüm malzemeler ve ekipmanlar ile rahatlıkla taşınabilmektedir. Bakımların sürekli olması insan sağlığının ve yapılan işin güçlendirmesine yardımcı olur. Sepetli vinçleri uzman kişiler kullanırsa iş kazaları önlenmiş olur. Teknik personeller ise herhangi bir iş kazası yaşanmaması için gerekli olan bakımları yapmaktadır. Sertifikası olmayan veya operatör olarak çalışmayan kişiler sepetli vinç kullanmamalıdır. İnsanlar yüksek alanlara doğal yollar ile ulaşamazlarsa vinç yardımına başvururlar. Özellikle nakliye ve lojistik alanında sepetli vinçler büyük ilgi görmektedir.

40 Metre Sepetli Vinç Bakım Aşamalarının Yapılmasının Nedenleri

Sepetli vinçlerin verimli ve sağlıklı çalışmaları için bazı bakım aşamaları yerine getirilmelidir. Kontrol, muayene, ayar, temizlik ve yağlama son derece önemli bakımlardır. Düzenli olarak yapılması ve kontrol edilmesi büyük önem teşkil etmektedir. Bakım aşamaları ile donanım performansında artış yaşanır. Bakımları düzenli yapılan sepetli vinçler, uzun süre kullanılmaktadır. Bu sayede işletme herhangi bir maddi kayıp yaşamamaktadır. Düzenli bir şekilde koruyucu ve planlı bakım yapılırsa sepetli vinçlerde yeterli çalışmalar gözlemlenir. Herhangi bir arıza yaşanması durumunda hemen bakım yapılmalıdır. Arızanın hemen sonrasında yapılan bakım, sepetli vincin eski performansını sürdürmesini sağlar. Muayene, sepetli vinç için önemli olduğu kadar tesis içinde önemlidir.

Sepetli vinç, uzun kullanımdan sonra bazı ekipmanlarının değiştirilmesi ihtiyacı hissedebilmektedir. Ekipmanların değişip yerine yeni ekipmanların takılması, alınacak verimin çoğalmasına yardım eder. Vinç değiştirme bakımı, artık eski görevini yerine getiremeyen ekipmanlar için yapılmalıdır. Bilgisayar aracılığı ile sepetli vinçlerin performansları takip edilebilmektedir. Düzenli bir şekilde yapılan muayene olası arızaların daha önceden tespit edilmesini kolaylaştırmaktadır. Muayene, düzenli periyotlarda yapılması gereken önemli bir aşamadır. Rutin yağlama ve temizleme işlemiyse oluşabilecek arızaları engellemektedir. Bakım ve muayene en geç 3 ayda bir yapılmalıdır. Bakım sonrasında sepetli vinçler, bazı testlere tabii tutulmalıdır. Sepetli vinçler iş görmez hale gelmeden önce yapılacak olan bakım ve testler önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts

Davutpaşa Kiralık Vinç

Davutpaşa Kiralık Vinç

0 Comments

İstanbul’un her bölgesinde olduğu gibi Davutpaşa bölgesinde de Canbey Vinç…

Okmeydanı Kiralık Vinç

Okmeydanı Kiralık Vinç

0 Comments

Makine sanayisi, otomobil sanayisi, fabrikalar, inşaat ve köprü sektörü, gemi…